Æblekage

​6 pers.

Ingredienser:

  • ca. 2 kg æbler (gråsten eller holsteiner Cox eller Elstar - æbler med smag)
  • 2 dl vand
  • Sukker - efter smag
  • Rasp
  • ca. 100 g Mandler hakkede
  • Olie - til at smøre ildfastfad med
  • Lidt smør

Tilbehør: flødeskum / creme fraiche
Bagetid: ca. 40 min. ved 180 grader

Sådan gør du:

​Æblerne skrælles og skæres i mindre stykker. Æblestykkerne kommes i en gryde tilsat 2 dl vand og lad det koge til æblestykkerne er kogt ud. Tilsæt sukker efter smag. Mosen kan med fordel laves dagen før.

Ildfastfad smøres med olie, hvorefter der drysses med rasp i bunden og op ad siderne så det dækker.

Hak derefter mandlerne (deles i tre dele). Drys hakkede mandler (første del) ud over bunden og læg herefter et lag mos, så et lag rasp og hakkede mandler (anden del) og igen et lag mos.

Til slut drysses igen rasp, hakkede mandler (tredje del) og så nogle stykker smør ud over mosen (se billede før bagning).

Æblekagen sættes i midten af ovnen. Server den lun.


Velbekomme!

facebook 30px  Følg​ med på Facebook - klik her

Roslev Frugt​

Viumvej 15, 7870 Roslev

Telefon: 30 36 79 29

Telefon: 25 13 15 65​