Lokal frugtplantage siden 1971

Kunne du tænke dig at blive klogere på historien bag denne skønne og lokale frugtplantage? Så kan du med fordel læse med videre her.

Frugtplantagen har nemlig eksisteret i mere end 50 år, hvor vi har glædet mange kunder med dejlige og smagsrige frugter. Denne frugtplantage er beliggende i Roslev.


​I 1971 startede Anne Marie & Jørgen Lavrsen med at plante frugttræer, som skulle vise sig at lægge grobund for den nuværende frugtplantage på Viumvej 15. Undervejs bød plantagen ikke kun på de mange muligheder af æbler, pærer og blommer, som den gør i dag, men i starten bestod den derimod mest af jordbær og asier.

Interessen for frugttræer steg dog, og jorden med jordbær og asier blev løbende erstattet med forskellige frugtsorter. Få forskellige sorter blev til mange, og vores frugtplantage rummer i dag cirka 16.000 træer fordelt på godt og vel 6,5 ha.

Unikke frugtsorter i vores frugtplantage

Fordelingen af frugttræerne lyder på 10500 æbletræer og 3.000 pæretræer samt en mindre række af blommetræer. Der er 20 æblesorter, 8 pæresorter og 8 blommesorter, så du er garanteret at finde frugt til dine behov.​

I sortimentet finder du alt fra klassiske frugtsorter til mere unikke sorter, som du med stor sandsynlighed ikke er stødt på før. Du har derfor rig mulighed for at gå hjem med en unik smagsoplevelse, når du besøger vores frugtplantage.

Vi tilbyder desuden æblemost fra egen avl ​og hjemmelavet honning fra en kollega.

​Kig forbi vores frugtplantage eller ring og lav en aftale

​Vores Gårdbutik har åbent alle ugens dage fra 8-18 eller på andre tidspunkter ved nærmere aftale.
Hør mere om vores frugtplantage på telefon 30 36 79 29 – vi glæder os til at høre fra dig.

Se vores fine anmeldelser

Vi har 4,7 stjerner ud af 5

"Fantastisk sted..."

Fantastisk sted.. vi kommer der hvert år og ungerne elsker det. Skønt med danske æbler...

Janet Mensberg​

"Årlig begivenhed..."

Også en årlig begivenhed her.. Børnene elsker at komme i æblehaven, som de kalder det :-D Vi ser frem til snart at skulle ha æblelager fyldt op 

Gitte Brusgård​

"Årets højdepunkt..."

En af årets store højdepunkter, æbleplukning i Roslev med gode venner. Børnene elsker turen, og at man selv kan plukke. Æblerne og pærerne er nu sat i skuret.

Michael Andersen​

"Årligt tilbagevendelse..."

En årligt tilbagevendende tradition er æbleturen til Roslev :-) Fantastiske æbler og så giver det ungerne et fantastisk indblik i nogen af alle de mange forskellige æbler, de findes. Familiens favorit er Filipa stærkt forfulgt af Holsteiner Cox.

Tim Sølyst​

facebook 30px  Følg​ med på Facebook - klik her

Roslev Frugt​

Viumvej 15, 7870 Roslev

Telefon: 30 36 79 29

Telefon: 25 13 15 65​