Pæretærte

​6 pers.

Ingredienser:

  • 50 g smør
  • 240 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 125 g sukker (ca. 1½dl)
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 æg
  • evt. 1 spsk vand
  • ca. 4 pærer

Pensling: vand

Pynt: sukker - evt. hakkede nødder

Tilbehør: flødeskum / creme fraiche

Bagetid: ca. 40 min. ved 200 grader

Sådan gør du:

​Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker og vanillesukker i. Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt i 1 time.

Smør en tærteform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten. Skræl pærerne og flæk dem.

​Tag kernehuset ud og læg de halve pærer i formen med den buede side opad, og med stilkenden mod midten. Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten. Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker og hakkede nødder.

Bag tærten midt i ovnen. Server den lun.

Velbekomme!

facebook 30px  Følg​ med på Facebook - klik her

Roslev Frugt​

Viumvej 15, 7870 Roslev

Telefon: 30 36 79 29

Telefon: 25 13 15 65​